Avanceret GI endoterapi kursus

FA pdf  Invitation

Sidste år afholdt vi det første kursus i avanceret endoterapi med fine tilbagemeldinger. Da der har været en efterspørgsel på en gentagelse, har vi arbejde på at få de samme dygtige instruktører tilbage, men samtidigt opdateret programmet for forsat at kunne vække interesse hos den relative begrænsede skare af endoskopister som foretager avanceret endoterapi. 

 

Da praktiske kurser forsat er få og svære at få adgang til, samt kendsgerningen at praktiske kurser enten er sponsoreret af enkelt-firmaer eller er meget bekostelige, anser vi forsat behovet for et dansk kursus med fokus på danske retningslinjer og 

Sidste års netværksdel var meget velkomment og der var et udtalt ønske om at bibeholde eller udvide dette. Etableringen af et nationalt netværk er forsat en prioritering for at skabe opmærksomhed for området og ensretning af teknikker og indikationer.

Det er derfor med stor glæde at vi, i samarbejde med de største udbydere af endoskopisk udstyr og utensilier, kan tilbyde et avanceret GI endoterapi kursus med deltagelse af særdeles internationalt anerkendte og erfarne undervisere. Kurset tilbyder både teoretisk undervisning samt hands-on undervisning på grisemave modeller og levende dyremodeller med det seneste udstyr til avanceret endoterapi fra Olympus, Pentax, Cook, Braun Scandinavia, Boston Scientific og Kebomed. 

Endvidere vil vi i år, efter feedback fra kursisterne, lave stationer hvor forskellige avancerede teknikker såsom traktion med klips og line, anvendelse af S-O klips, lukning af perforationer med klips og loops, Overstitch, samt anvendelse af endogel.

Kurset henvender sig primært til dem som til dagligt beskæftiger sig med avanceret endoterapi, men erfarne endoskopister som er under oplæring i avanceret endoterapi vil også kunne få glæde af at deltage. 

Da kurset er et intensivt internatkursus med mange timers praktisk endoterapi med maks. 2 kursister pr instruktør og grisemodel, er der kun plads til 12 læger. Foruden teoretiske forelæsninger er der praktiske tips, interaktive diskussioner, hands-on træning på grisemave-modeller og levende modeller (diagnostik, positionering, markering, løft, EMR/ESD, klips, blødningskontrol mm.).

Tid: 17. og 18. juni 2019

Sted: Panum Instituttet og Rigshospitalet, København. 

Kursafgift: 5.500 kr. (2 kursusdage, 1 hotelovernatning, fuld forplejning og kursusmateriale).

Kursisterne afholder selv transportudgifter. 

Tilmelding: Grundet den fordelagtige pris og formålet med kurset, er tilmelding efter først-til-mølle princippet, dog med prioritering af endoskopister som dagligt arbejder med avanceret endoterapi. Tilmeldings- og betalingsfrist 1. maj 2019

Instruktører:        

  • Hiro Shiwaku (Kirurgisk afd., Fukuoka University Hospital)
  • Kanefumi Yamashita (Kirurgisk afd., Fukuoka University Hospital)
  • Søren Meisner (Olympus)
  • Per Ejstrud (Kirurgisk afd., Aalborg Universitetshospital)
  • Lars Bo Svendsen (Kirurgisk afd. C, Rigshospitalet)
  • Michael Achiam (Kirurgisk afd. C, Rigshospitalet)
  • Kanae Shinozaki (observatør, kir. afd., Fukuoka University Hospital)

Kursusledelse: Michael Achiam

Ønskes yderligere information kontakt da:

Michael Achiam, Avanceret GI endoterapi, Kirurgisk Gastroenterologisk klinik C, Abdominalcentret, Rigshospitalet.

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 26835626

Tilmelding: August A Olsen: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Print   Email