Introducing

Yngre Gastroenterologer & Hepatologer (YDSGH)

Hvem er vi?

Denne side og udvalget Y-DSGH er for alle yngre læger og lægestuderende med interesse for gastroenterologi og hepatologi – Hvad enten man arbejder med gastroenterologi og hepatologi klinisk eller i forskning, har et ønske om videreuddannelse i specialet eller måske blot kunne tænke sig at prøve specialet af eller høre mere om det.'Udvalget for Yngre Danske

Gastroenterologer og Hepatologer (Y-DSGH) er udpeget af DSGH’s bestyrelse. Se medlemmerne og læs udvalgets kommisorium her

YDSGH har til formål at støtte og gennemføre sociale aktiviteter og arrangementer indenfor uddannelse henvendt til læger og medicinstuderende med interesse i gastroenterologi og hepatologi. Se mere om kurser og aktiviteter længere nede på siden.

Hvordan kommer du i gang med Hoveduddanelse?

1. Hvor lang tid tager det?

Hoveduddannelse er et 5-årigt forløb, hvorefter du bliver speciallæge i gastroenterologi og hepatologi. Forløbet er bygget op af kortere ansættelser på to eller flere hospitalsafdelinger, som sikrer at du får både generel intern medicinsk erfaring og specialuddannelse i gastroenterologi og hepatologi. Ansættelse i hoveduddannelse kan være indenfor tre geografiske områder i landet.

2. Hvor finder jeg mere info?

Du kan finde mere information om hoveduddannelse i de tre videreuddannelsesregioner her:

For Øst (Sjælland og Hovedstaden): (http://www.laegeuddannelsen.dk

For Nord (Midtjylland og Nordjylland): (https://www.videreuddannelsen-nord.dk)

For Region Syddanmark: (http://www.videreuddannelsen-syd.dk/wm101858)

3. Hvornår er jeg kvalificeret?

Du er formelt kvalificeret til at søge hoveduddannelse når du har fået godkendt din introduktionsstilling i intern medicin.

Hvis du er færdig med din introduktionsstilling inden hoveduddannelsen starter, men ikke inden du skal søge stillingen og evt. indkaldes til samtale, kan du søge om forhåndsgodkendelse. Læs mere om det på ovenstående links. Her kan du også læse om hvilke dokumenter, kursusbeviser, CV osv. du skal medsende ved ansøgningen.

4. Hvordan samler jeg erfaring?

Da der ofte er flere ansøgere end der er stillinger, er det en god ide at samle erfaring indenfor specialet. Det kan gøres på mange måder, nogle af dem er:

Endoskopisk erfaring: Mange afdelinger oplærer introduktionslæger og reservelæger i gastroskopi og sigmoideoskopi. Hold dig til, og tag evt. på kursus i endoskopi, se mere her [Link til tilmelding eller kalender]

5. Hvordan samler jeg erfaring?

Da der ofte er flere ansøgere end der er stillinger, er det en god ide at samle erfaring indenfor specialet. Det kan gøres på mange måder, nogle af dem er:

Endoskopisk erfaring: Mange afdelinger oplærer introduktionslæger og reservelæger i gastroskopi og sigmoideoskopi. Hold dig til, og tag evt. på kursus i endoskopi, se mere her

Kurser: Lægeforeningen, lokale selskaber og Y-DSGH arrangerer mange relevante kurser og møder, som øger din medicinske viden i specialet. Hold dig til, og gem kursus beviser.

Undervisning: Meld dig, når der skal undervises sygeplejersker, yngre læger eller lægestuderende i PVK-anlæggelse, paracetamol forgiftning osv., eller når der skal laves retningslinjer for oplæring i procedurer.

Aktiv interesse: Deltag i gå-hjem-møder, kurser, udvalgsarbejde og administrative opgaver. Hvis dit engagement, og at du vil specialet.

Forskning: Husk at dokumentere dine forskningsbidrag, hvilke projekter du har hjulpet til med, og posters eller abstracts du har lavet. Se mere om forskning under: Sådan kommer du i gang med forskning.

Mange andre ting vil være positivt på dit CV, men som ikke nødvendigvis er relateret til gastroenterologi eller hepatologi. Det kan være frivilligt arbejde i foreninger, udvalg, eller bestyrelser, dine fritidsinteresser, sundhedsfremmende opgaver som humanitært arbejde eller mange andre ting.

Spørg om hjælp og gode råd: Er du i tvivl om hvad der skal til for at få hoveduddannelse, så spørg andre læger i hoveduddannelse eller de uddannelsesansvarlige overlæger.     

Gastroenterologi i Danmark

Gastroenterologi og Hepatologi har afdelinger på mange af landets hospitaler. Nogle afdelinger har hovedfunktion og varetager udredning og behandling af de store sygdomme i specialet. Andre afdelinger har regionsfunktion eller højt specialiseret funktion indenfor gastroenterologi og hepatologi og varetager også behandling og udredning af mere sjældne eller komplicerede sygdomme. Du kan få en ide om hvordan specialet er organiseret og læse mere om specialeplanen for Gastroenterologi og Hepatologi her

Har du en god idé?

Y-DSGH er dets medlemmer og arbejder for medlemmerne. Har du en interesse, en ide eller et emne, som du synes Y-DSGH skal tage fat i? Så skriv til os på vores facebookside eller find en adresse på et medlem af Y-DSGH i din region her

Vi glæder os til at høre fra dig!

Kurser

Nedenfor ser du links til de kurser, som udbydes og afholdes af Y-DSGH. Find dem i arrangementskalenderen.

Basal UL kurser200 kr
Crash Kurser200 kr
Basal Endoskopi kurser200 kr
Sommerkursus200 kr
Andre kurserAfhænger af kurset
Dit foreslagDit foreslag

Y-DSGH på facebook Hvad kan du bruge det til?

På Y-DSGH’s facebookside kan du finde mange flere kurser, fyraftensmøder, netværksmøder og opslag om sociale arrangementer. Nogle er arrangeret i samarbejde med andre specialer eller medicinal idustrien (må der stå det?) Du kan også finde kolleger i specialet.

Find os her: https://www.facebook.com/groups/yngregashep/

Kontakt os

send os en e-mail

ydsgh@dsgh.dk

Arrangements kalender

May   2022
M T W T F S S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Nyhedsbrev
Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet